Texter utifrån en bild

18. feb, 2015

“Jag har stora planer och drömmer om att göra om mitt vardagsrum till ett musikrum. Det kommer ta tid och blir ett stort projekt. Får ta lite i taget.”

“Drömmen vore att kunna åka tunnelbana för egen maskin samt att kunna bo själv på ett naturligt vis.”

“Pengar är väl ett måste i vårat samhälle. Att vinna 2-3 miljoner skulle sitta fint. Då skulle jag köpa en cadillac från 1959.  Och jag skulle göra en ny skiva och sedan leva på räntan. Nja, renovera lägenheten skulle jag också göra.”

“Jag har inga drömmar men min mamma brukade baka drömmar och andra olika småkakor. Det var bruna kakor med nötter i, bondkakor och jättegoda bullar förstås. Fast jag inte fick äta nötter och mandlar, som låg i hennes nedersta låda i köket, där hon förvarade olika saker som kan användas till kakbakningen - så stoppar jag en dag som vanligt in ett gäng av hennes mandlar och goda nötter i munnen, när hon inte vaktade på den. Men när jag tittade ner i lådan var den full av små svarta äckliga kryp som travade runt där bland nötter och andra gotter. Efter den dagen vad är färdigmumsat i mammas kak och baklåda. Usch Tvi!”

“Jag tycker drömmar är lite läskiga, dom ger lätt hybris. Men jag kommer ihåg när jag sprang ett maratonlopp. Jag sprang snabbt och jag låg först efter en mil. Men då stod min mamma och avbröt mig där? En annan gång fortsatte jag. Ju längre loppet gick desto mer började jag springa om deltagare. Jag vet inte på vilken plats jag kom eller hur snabbt jag sprungit. Men i mål var det någon som sa: Du var jättebra! Nu för tiden springer jag bara 3,5 km och det går inte snabbt.”

11. feb, 2015

Ungdomsminne vid 23 års ålder: Första demotapen i en studio med Lasse Welander, Tommy Coverhult och Sven Zetterberg med flera. 10 låtar live. Kul för Welander var min största idol - han var med på min andra demo också. senare blev det två cd skivor med andra musiker.

 

Vi stod i garaget. Jag och min första pojkvän dristade oss till en kyss. Det var som att stoppa in tungan i en hink.

 

Ett ungdomsminne är från när jag var på ungdomshem jag var 16-17 årsåldern och vi var till Mallis en vecka. Det var jätteroligt. Ja, kanske liter väl roligt, för vi ungdomar var ute med personalen varje kväll på disco och nattklubbar och drack alkohol. Ingen koll där inte. Detta är väl preskriberat nu. Men kul hade jag! Hade detta varit nu och om myndigheterna fått nys om att vi fick dricka hade det såklart blivit ett väldans hallå. Kanske en orsak var att många i personalen var inte mycket äldre än oss ungdomar. Sedan killar, så man blev ofta förälskad.

 

Bilen var proppad och stuvad på längden, tvären och bredden med allting som vi skulle ta med oss till landet. Bilen rullade iväg och nu började jag undra - var är marsvinet?Är den i sin plastbunke, där den bodde inne på toan i vanliga fall, för det var det enda ställe som den fick vara för pappa.
-Pappa vad är marsvinet?
-Pappa det är borta!
Inget svar, det visade sig senare att det släppte han ut på berget utanför där vi bodde. Så var det med det marsvinet. Sen blev det katt  istället, den var svart och hette Pia. Hund fick jag inte ha hemma, men brukade leka hundklubb med grannens hundar - dressyr med mera.


Jag går i gubbängsskolan. Jag och ett gäng brukar gå till ett diskotek som heter domino där det var 15-årsgräns. Det låg vid Hornstull. När man kom dit var det en lång kö av ungdomar som ville in. En gång spelade Pugh och rainrock - det tyckte vi var en höjdare! Jag och mina vänner stannade ända tills discot stängde. Först var det bra danslåtar men efter tolv, när man tyckte att ungdomarna borde gå hem, var det mer skvalmusik. Vi gillade att dansa. Men jag har ännu inte fattat vad man ska ha pojkar till.

3. feb, 2015

”Mitt barndomsminne är kortfattat. Vid 10 årsåldern, när jag var på barnkollo, lärde jag mig några ackord på en gitarr. När julen sedan kom fick jag en fin akustisk gitarr och jag började skriva låtar. Och håller på fortfarande 2015.

Andra minnet var när jag var på kollo och skickade hem ett brev och en bild på en ny häftig moped. Sedan när jag fyllde år hade mina föräldrar köpt moppen och ställt den i mitt sovrum. Därefter åkte jag i ur och skur och 10 minusgrader i 7 år. Lycklig.”

 

”Jag var 5 år och låg och sov. Plötsligt kom mamma, som varit borta, in i rummet. Hon väckte mig med en puss på kinden. Hon var kall och doftade gott av parfym.”

 

”Tänkte berätta om hur det kunde vara dagarna före jul i mitt barndomshem under några år. Varje år, någon dag före julafton, brukade jag dra fram en stol till garderoben i sovrummet och klättra upp på den. Det fanns två skåpshyllor där mamma brukade stoppa undan saker och även mina julklappar. Jag plockade ner några paket och begav mig sedan ut i köket där mamma satt och sa lite insmickrande:

-Gissa vad jag har hittat? (med händerna bakom ryggen).

-Nå, utbrast mamma. Har du varit i skåpet igen? Du får inte öppna julklapparna före julafton!

Därpå började en viss underläpp att darra betänkligt och två blå ögon snabbt fylldes med tårar. Jag tror jag hade kunna tävla med niagarafallet när tårarna forsade. Mamma höll ut i det längsta men sen suckade hon uppgivet:

- Jaja, du får väl öppna paketen. Men då får du inga på julafton.

Och det förstod jag mycket väl…ända tills julafton. Hade jag tur så lyckades mamma skrapa fram några paket till, men ibland hade hon kanske inte råd att köpa. Då blev det såklart sura miner ett tag. Vad jag inte förstår är varför hon varje jul envisades med att lägga paketen på samma ställe. Hon kunde ju ha gömt dem i källaren. Eller hos någon granne som inte hade småbarn. Kanske var hon lika ivrig att ge paketen som jag att få dem.”

27. jan, 2015

” Ett glatt gäng på skrivarkursen som vinkar glatt innan allvaret börjar. Här ska det skrivas och berättas. Kanske blir det en bestsellers så småningom.”

”Ett gäng glada personer sitter samlade. Antagligen har de ett kreativt uppsåt.”

”En bild med deltagarna i gruppen. Jag är hemskt olik mig men börjar förstå att på något sätt ser jag ut såhär. Jag ser i alla fall glad ut”

”Skrivarkursdeltagare – vi ser glada ut. Kul att skriva av sig och tolka olika bilder”

21. jan, 2015

”Man behöver inte bry sig om frisyren, det är bara trä på sig en mössa. Det är mysigt att sitta hemma och titta på en film eller så. Men synd om dem som inte har något hem.”

”Fint med snö på träden. Det ska vara minus 1 och lite snö. Uselt väglag, dåligt sandat kan vara jobbigt för många.”

”Småkyligt och snön ligger tät på mark och träd. Jag vill gärna komma in i den varma lägenheten och koka mig en kopp kaffe. Vintern är inte min årstid…”