9. dec, 2014

Julen...

”Onödigt mycket godis. Lätt att svulla i sig en hel chokladask alldeles själv.  Ingen gran för mig med massa kryp. För många helgdagar på en gång. Mysigt med alla fina fönster och stjärnor som tindrar.  Om man får önska så skall det vara snö också. God jul är inte alltid så god.”

 

”Första advent, julen närmar sig. Julklappar ska köpas. Mat bjuder mamma på. Fattig i januari”

 

”Nu så kommer julen, nu är julen här. Det är skönt att vakna upp på morgonen. Nu för tiden är det bara brorsan och jag som äter julgröten på morgonen. När man är i 14-årsåldern och har två äldre bröder känns det som en brytningspunkt, men än så länge ser vi det positiva i tillvaron. Först den ordinarie promenaden i den fina skogen. Sedan jultallriken som brorsan ordnar med några snapsar. Det är lite festligt. På eftermiddagen ger jag honom en julklapp, något som jag tror ska passa honom. Min bror brukar ge något tillbaka plus trisslotter för 200 kr. Sen ser vi de traditionella julprogrammen på TV, äter godis och tar en cigarr. Vid tolv går vi och lägger oss. Sen fortgår julen med julbord och julgröt.”

 

”Julen är alltid saknaden efter mera. Mera av närhet och gemenskap.  Julen då Jesus föds. Ja, han har juförändrat mitt liv. Tron i betydelsen att vi alla är unika och vackra. Det glada budskapet. Att vi alla hör ihop. Änglarna som kom till hedarna på jorden och sjöng att ett barn var fött. Ja, det är stort, Jesusbarnet. Jag älskar Jesus för vad han gjorde och sa. Denna känsla av frid som han ville ge oss att öppna våra hjärtan och att ta emot det glada budskapet. En gång i tiden så förtrollade julen mig med ljusen och snön hör väl julen till. Maten har alltid glatt mig och jag kommer nog vara svulten nu i år eftersom jag går och halvsvälter just nu på grund av att jag inte får tugga någon mat. Jag önskar att alla fick en välsignad julhelg med mycket kärlek och många vackra tankar i sina paket. ”