10. jan, 2015

Lejdaren

”Det är tur att ha Lejdaren så att man kommer hemifrån ett par timmar. Där kan man träffa vänner, äta lunch, ta en kaffe eller följa med på utflykter till exempelvis muséer. Jag har varit på Lejdaren i 23 år. Ett par år till blir det. Jag trivs jättebra.”

”På Lejdaren känner jag mig välkommen och det är trevligt och man kan äta god mat när man har råd. Lejdaren är en plats där man kan gå på kurser med data och så vidare, titta på film och åka på utflykter. Hit kommer man när man känner för det. Här trivs jag och känner mig trygg.”

”Lejdaren är en plats dit man kan gå och umgås med andra och inte behöva sitta ensam hemma. Det borde finnas fler ställen som Lejdaren. Jag känner mig alltid välkommen här och att det är som ett andra hem. Till hösten blir det 23 år som jag varit här. Visst har det varit lite berg och dalbana ibland på grund av konflikter men mest har det varit positiv. Jag har jobbat som OSA här och haft om maten och cafét. Lejdaren betyder väldigt mycket.  För många vore det katastrof om det lades ner, det är jag säker på.”

”På Lejdaren gör jag saker som utvecklar mig. Där känner jag mig trygg och där kan man vara sig själv. Lejdaren betyder väldigt mycket.”