11. feb, 2015

Ett ungdomsminne...

Ungdomsminne vid 23 års ålder: Första demotapen i en studio med Lasse Welander, Tommy Coverhult och Sven Zetterberg med flera. 10 låtar live. Kul för Welander var min största idol - han var med på min andra demo också. senare blev det två cd skivor med andra musiker.

 

Vi stod i garaget. Jag och min första pojkvän dristade oss till en kyss. Det var som att stoppa in tungan i en hink.

 

Ett ungdomsminne är från när jag var på ungdomshem jag var 16-17 årsåldern och vi var till Mallis en vecka. Det var jätteroligt. Ja, kanske liter väl roligt, för vi ungdomar var ute med personalen varje kväll på disco och nattklubbar och drack alkohol. Ingen koll där inte. Detta är väl preskriberat nu. Men kul hade jag! Hade detta varit nu och om myndigheterna fått nys om att vi fick dricka hade det såklart blivit ett väldans hallå. Kanske en orsak var att många i personalen var inte mycket äldre än oss ungdomar. Sedan killar, så man blev ofta förälskad.

 

Bilen var proppad och stuvad på längden, tvären och bredden med allting som vi skulle ta med oss till landet. Bilen rullade iväg och nu började jag undra - var är marsvinet?Är den i sin plastbunke, där den bodde inne på toan i vanliga fall, för det var det enda ställe som den fick vara för pappa.
-Pappa vad är marsvinet?
-Pappa det är borta!
Inget svar, det visade sig senare att det släppte han ut på berget utanför där vi bodde. Så var det med det marsvinet. Sen blev det katt  istället, den var svart och hette Pia. Hund fick jag inte ha hemma, men brukade leka hundklubb med grannens hundar - dressyr med mera.


Jag går i gubbängsskolan. Jag och ett gäng brukar gå till ett diskotek som heter domino där det var 15-årsgräns. Det låg vid Hornstull. När man kom dit var det en lång kö av ungdomar som ville in. En gång spelade Pugh och rainrock - det tyckte vi var en höjdare! Jag och mina vänner stannade ända tills discot stängde. Först var det bra danslåtar men efter tolv, när man tyckte att ungdomarna borde gå hem, var det mer skvalmusik. Vi gillade att dansa. Men jag har ännu inte fattat vad man ska ha pojkar till.